Havtorn + drink = sant

havtorn

För några veckor sedan gjorde jag havtornsglass enligt detta recept. Glassen blev kanske inte den godaste jag ätit. Jag snålade nog lite med honungen, men den blev istället en perfekt drinkingrediens. Tillsammans med en hallonsockerlag, apelsinblomsvatten, cointreau, vodka och citron blev det 5/5. 

Havtorn har en najs och syrlig smak men är väldigt styrig att använda i typ smoothies pga att det bli en miljon små hårda smulor när man mixar det. Så jag försökte undkomma problemet och använda upp lådan i frysen. Så mixa:

– 225 g (ett paket) tinade havtornsbär 

– ca 1 1/2 dl vatten

Sen är det bara trycka purén genom en sil så att kärnorna försvinner. Söta med ex agave eller honung och häll upp i glassformar, eller iskuber om man som jag heller vill ha de som en ingrediens i något annat. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s