Khao Sok nationalpark

khaosok

khaosok

khaosok

För några dagar sen vandrade vi upp i Khao Sok nationalpark (djungeln!) och övernattade i tält. Klädd som sporty spice och med förebyggande plåster, kängor och pannlampa i ryggsäcken var jag redo.

KhaoSok

Vi vandrade först till den plats där vi skulle ha vårt läger och utgångspunkt för vandringarna. När vi kom fram var både temperaturen och luftfuktigheten galen så vi badade i floden och vattenfallet medan maten tillagades över öppen eld. Man kunde glida längs strömmen hållandes hand precis som dessa gulliga.

khaosok

Vi såg en hel del djur både på natten och dagen, vissa mindre trevliga än andra. Eftersom det regnperioden precis slutat och det även regnat dagen innan var marken utanför stigarna full av iglar som ständigt försökte gör en till nästa måltid. Om de inte hade varit för dessa vidriga blodsugare hade djungelvistelsen varit en aning mysigare. Vi lyckades även se lite mysigare djur, som makaker, kameleonter, piggsvin, flygande ödlor och några till mindre mysiga som ormar och cikador.

khaosok

Processed with VSCOcam with 8 preset

khaosok

khaosok

khaosok

På eftermiddagen växlade vädret sjukt snabbt och det gick från sol och 30° till att himlen öppnade sig och det öste ner. För att lagom sluta när vi kom tillbaka till campet såklart. Natten spenderades sen svettandes på marken i ett litet tält medan hela djungelns insekter försökte hålla en vaken med sina ljud.

Att övernatta i djungeln var en spännande upplevelse, men jag måste nog ändå säga att vara mitt i djungeln där allt vill bita och äta en inte är helt min grej.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s