Butternut squash taco

butternuttaco

butternuttaco

butternuttaco

butternuttaco

Jag hittade billig + ekologisk(!) butternut squash i affären förra veckan som sen förvandlades till detta. Så tänkte dela med mig av det enkla ”receptet”, det är ju fredag o allt.

Guacamole:

2 avocado

1 chili

Tomater

Salllad/vårlök

Vitlök

Lime

Salt/peppar

Koriander (blad och stjälk)

Mosa avokadon försiktigt med en gaffel. OBS! viktigt att det forfarande är chunky. Hacka alla de övriga ingredienserna, häll i och blanda. Smaka av med lime, salt och peppar.

butternuttaco

Skär squashen i ca 1 cm stora bitar och lägg i mjöl. Lägg sedan bitarna i mandel/växtmjölk.

Blanda 1/2 tsk rökt paprikapulver, 1/2 tsk chilipulver, 1 tsk vitlökspulver, 1/2 tsk spiskummin, 1 tsk salt och 2 dl ströbröd eller panko. Flytta över de blöta bitarna till kryddblandningen, skaka av dem och fritera i ett tunt lager olja (ca 180-190°) i ca 1-2 minuter.

Om man inte vill panera/fritera går det även att steka squashen i stekpanna med bara kryddorna och skippa paneringen, men det är verkligen ett plus med det extra krispet.

butternuttaco

Sen är det bara att sätta ihop tacosen med de övriga tillbehören.

Pico de gallo: tomater, silverlök, chili, lime, koriander, salt. Steg 1: hacka. Steg 2: klart!

Picklad rödlök: Jag gör den oftast med en vanlig 1-2-3 lag, dvs. med 1 dl ättika, 2 dl socker, 3 dl vatten. Blanda ihop detta, låt sockret lösa upp sig i en kastrull på plattan och sedan låt det svalna innan du lägger i löken.

Och bröd såklart, sallad, smulad queso fresco eller fetaost, lite extra koriander och lime.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s