MODE X VÄRLDENS BARN

världensbarnmode

världensbarnmode7

Hittade förvånansvärt mycket bra saker på sampel salen Mode x Världens Barn i lördags. Bland annat dessa nästan ultimata skor. Har sedan jag hittade de perfekta skorna med stort P för kanske sju år sedan liggandes längst in i en gammal bokaffär varit in love med denna modell. Eftersom skorna från bokaffären och jag var soulmates användes det kanske lite för flitigt och efter att en skomakare bröt de mitt i tur var hoppet helt ute. Dessa påminner iallafall lite om de gamla, så de får agera ersättare medan letandet fortsätter. Alla pengarna från försäljningen gick till Världens Barn och de drog in runt 406 000 kr.

((Det finns så många bra initiativ för att samla in pengar och hjälpa de som behöver hjälp världen över. Dock så känns det ännu mer hopplöst än tidigare, att det ska vara så himla svårt att ta tag i problem i den utsträckning som krävs. Man kan skänka hur mycket pengar som helst, men människor kommer fortsätta att drunkna och bombas ihjäl om inte riktiga politiska beslut fattas.

Väldigt provocerande kan jag tycka att till exempel #jagdelar är. Kampanjen DN gjort för att typ stå upp för eh någon slags antirasism. Massa kända människor ställer sig bakom denna luddiga beskrivning som egentligen inte betyder någonting, ”ta avstånd från hat”. Kan man ens sätta ribban och statementet så lågt. På listan på de som skrivit under finns bland annat Karl-Johan Persson VD H&M, Jakob och Peter Wallenberg, Daniel Ek VD spotify, Antonia Ax:son Johnson (en av sverigers 10 rikaste personer). Det de gör är att dela en luddig åsikt om att rasism är fel. 

De gör alltså inget för att hjälpa de människor som flyr eller de som flytt till Sverige utom att säga till folket att man typ ska vara snäll mot dem samtidigt som man gör lite reklam för DN. Varför använder de inte sina positioner till att typ, dela med sig(!!) istället för att dela en töntig #. De skulle kunna säga alla vi som delar denna åsikt kommer att under året skänka en viss procent av våra vinster till välgörenhet och uppmana andra att dela hashtagen och skänka de med. Eller kanske att dessa runt 100 personer med stor makt och inflytande ställer sig bakom flyktingarna och kräver politisk förändring för att underlätta för att människor på ett säkert sätt kan fly krig och död.))

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s